VPG ALU


VPG ALU

Plăcile semirigide din vată minerală Gecsatherm® VPG ALU cașerate cu folie de aluminiu sunt compuse din fibre minerale anorganice legate între ele cu rășină polimerizată, pentru a forma o saltea omogenă, cu proprietăți mecanice deosebite datorită sistemului special de distribuție a fibrelor și a liantului.
Se utilizează pentru izolarea termică și fonică a pereților exteriori, mansardelor, intradosurilor planșeelor la interior, (garaje, subsoluri etc.) etc. Acestea se montează cu fața aluminizată spre interior, pentru a mări eficiența izolației termice și a obține efectul de termos. Pe lângă rolul de a reflecta radiațiile de căldură înapoi în spațiul locuit, aluminiul constituie și o barieră de vapori care limitează migrația vaporilor din interiorul încălzit. La intradosurile planșeelor, plăcile trebuie fixate cu dibluri metalice cu rozetă. La execuție, după montarea termoizolației, se va acorda o atenție deosebită etanșării spațiilor dintre saltelele de vată. Pentru această operațiune, se va utiliza banda autoadezivă aluminizată, special destinată acestui scop.
      Având o structură solidă și omogenă, plăcile semirigide din vată minerală Gecsatherm® VPG ALU nu se vor destrăma și nu se vor tasa în timp, asigură o excelentă izolație fonică datorită structurii fibroase a materialului,  sunt foarte ușor de manipulat și instalat.

Caracteristici

- coeficientul de conductivitate termică, λ10=0,0331 W/mK

- clasa de reacție la foc, Euroclasa A2

- viteza de transmisie a vaporilor de apă, g=8208,8 mg/m2h

- permeanța la vaporii de apă, W=5,9 mg/m2hPa

- permeabilitatea la vaporii de apă, δ=0,3 mg/mhPa

- factorul de rezistență la difuzia vaporilor de apă, μ=2,4

- grosimea stratului de aer echiv. difuziei vaporilor de apă, Sd=0,1 m

- coeficient de absorbție acustică:αw= 0,85, clasa B de absorbție acustică


Dimensiuni

Produs
Grosime
Lățime
Lungime
Cant./bax
Rezistență termică
(mm)
(mm)
(mm)
(buc)
(m2)
(m2K/W)
VPG ALU 10
100
600
1200
4
2,88
2,941
VPG ALU 5
50
600
1200
8
5,76
1,470



Ambalare și depozitare

- pachete în folie de polietilenă

- paletizare, 12 pachete/palet

- a se feri de intemperii, în spații lipsite de umezeală

fisa prezentare VPG ALU.pdf