Despre Noi


Gecsat SA se numără în rândul producătorilor de sticlă din lume de 100 de ani !

Începutul a fost în anul 1918 când prin politica de stimulare a investițiilor în industrie, se înființează ”Fabrica de Sticlă Ardeleana”, societate anonimă Română din Diciosânmărtin, actualul Târnăveni, condusă de un grup restrâns de acționari cu un capital de 1 milion de lei.

Tradiția fabricării vatei minerale de sticlă a început acum peste 70 de ani, pe platforma societății noastre producându-se pentru prima dată în România acest material la doar câțiva ani după descoperirea acestui procedeu în Statele Unite ale Americii.  
   

     În anul 1991 compania devine Gecsat SA și se constituie ca societate comercială pe acțiuni, privatizându-se apoi în anul 1995 prin cumpărarea întregului pachet de acțiuni de la statul român. Capitalul societății este 100 % integral românesc.

În anul 2006 s-a pus în funcțiune linia de producție a polistirenului expandat și linia de producție a mortarelor uscate pe bază de nisip de quartz, în special pentru termosistem.

Sistemul de izolare termică compus din cele două produse a fost numit Gecsatherm®. Având în vedere succesul pe piața materialelor termoizolatoare și creșterea rapidă a cererii materialelor de termo și fonoizolație în anul 2007 a început investiția într-o linie modernă de producție a vatei minerale de sticlă. Această linie s-a finalizat șa începutul anului 2009 și a început producția în luna martie 2009.